2012. nov. 1.

~4.~ D.I.Y karkötő

Sziasztok!

Már említettem, hogy a kedvenceim a D.I.Y (Do it yourself) rovatok, így most készítettem nektek ezzel kapcsolatban egy bejegyzést. Van sok ötletem, hogy mik lesznek még, de elsősorban egy ’Csináld magad’ fonott karkötővel indítanék. – kedvenc kiegészítőm a gyűrű után. 
A kellékeket bármelyik hobbi boltban beszerezhetitek, és körülbelül 300-400 forintból kijön.  (Én Budapesten vettem őket, a Hobbyművész nevezetű üzletben.) 


Hozzávalók:
4 darab bőrszíj van a képen (4-es fonással készítem a karkötőt)

1. lépés: a bőrszíjakat összefogom, majd a szalagvég közé teszem őket, és kombináltfogóval rányomom azt.

2. lépés: Elkezdjük fonni. Én ennek a videónak az alapján csináltam a fonást:Közben néha a csuklómhoz igazítom, így amikor megfelelő hosszúságú, abbahagyom a fonást. /de akár mérőszalaggal előre le lehet mérni, hogy milyen hosszúra szeretném, vagy akár egy másik karkötőnkhöz viszonyítani/

3. lépés: Amikor elértünk a kívánt méretet, levágjuk a végéről azt a részt, amit nem fontunk be, majd a végét szintén a szalagvég közé teszem, és kombináltfogóval rányomom azt.

4. és egyben utolsó lépés: A többi részt is a karkötőhöz illesztem, és készen is van. 

Íme a végeredmény 

Pár napja egy feketét is csináltam, ami nem kétszer, hanem háromszor körbeéri a csuklómat.

Így néz ki a karkötő a kezemen, nekem nagyon tetszik. &Nektek?:)
K.

3 megjegyzés

 1. Szia! :) A karkötő nagyon tetszik, egy kérdésem lenne: ilyen szalagvéget hol lehet beszerezni? Már kerestem itt-ott, de sehol sem kaptam :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!:) Én konkrétan egy vidéki hobbiboltban vettem a szalagvéget, de Pesten is amikor bementem ilyen üzletbe, láttam szinte mindig. Szerintem egy nagyobb árukészlettel rendelkezőben "kell" lennie. Kérdezz meg egy ottani eladót, biztosan tud segíteni ez ügyben. Esetleg még interneten tudsz rákeresni, biztos van olyan oldal ahonnan lehet rendelni. Remélem sikerült találnod :)

   Törlés
  2. Én is nagyjából vidéken lakom, szóval megpróbálom a környékünkön :) Ma voltam két helyen is, egy hobbi boltban, meg (végső elkeseredettségemben) egy textilboltban is, de mindenhol kikerekedett szemekkel néztek rám, azt sem tudták, miről beszélek :/ Néztem nagyobb boltokat/ áruházakat, oda majd max. jövőhéten fogok elmenni, mert ugyebár nem vagyok pesti :) És köszönöm a válaszodat! :)

   Törlés

Blogger Template Created by pipdig