2013. dec. 5.

~33.~ DIY csillogó Love feliratú díszpárna huzat

Megszállottam vásárolok dísztárgyakat a szobámba, és mióta megnyílt itthon is a H&M Home részlege(Westendben), végképp nem tudok leállni ezekkel. Imádom a díszpárnákat is, éppen ezért gondoltam rá, hogy csinálok én is egyet, miután megláttam a textilre vasalható glitterlapot a hobbyboltban. A H&M-ben be is szereztem sima egyszínű párnahuzatot, és alig vártam, hogy végre megvalósítsam az ötletemet. Elsőre a Love feliratra esett a választásom(már látom, hogy nem lesz megállás, már megvettem a következő szürke párnahuzatot-ezüst glitterlappal). Egyébként Karácsony közeledtével ajándék ötletnek is kiváló, ráadásul saját készítésű, amiket én mindig többre értékelek. Lehet készíteni akár kezdőbetűset is, a lehetőségek tárháza végtelen. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, pont olyan lett, mint amilyet elképzeltem -tökéletesen illik a szobám hangulatához, és gyönyörűen csillog, imádom :)

Amik szükségesek az elkészítéshez:

~ textilre vasalható glitterlap (995 Ft)
~ Párnahuzat (40x40, én 990 Ft-ért vettem)
~ kinyomtatott sablon
~ vasaló
~ olló


Glitterlap:

Az én sablonom:

1. lépés: kivágjuk a kinyomtatott sablont

2. lépés: mivel nem férnek el a betűk a sablonon, így már előre tudtam, hogy a L betűt ketté kell vágnom és alulra helyeznem (a képek is jól szemléltetik)

3. lépés: a glitterlapra ráteszünk egy betűt(szorosan a széléhez, hogy minél kevesebb helyet foglaljon), odafogjuk erősen, hogy ne csússzon el, és körbevágjuk -majd ugyan így a többi betűvel is. 

4. lépés: A párnahuzatra ráhelyezzük a betűket. Miután már az első betű a végleges helyén van, ráhelyezzük a meleg vasalót és rajta hagyjuk kb 20-24 másodpercig. (FONTOS: az L betű 2 részét szorosan EGYMÁS MELLÉ kell tenni(nem úgy mint a képen, az csak szemlélteti, hogy 2 részből áll), de véletlenül se helyezzük az egyiket kicsit is a másik alá(!!), mivel majd le kell húzni róla egy átlátszó réteget, és csak úgy tudjuk megcsinálni ezt, ha nem fedik egymást.

Ami még fontos, hogy csak az a betű legyen a párnán, amit épp vasalunk(meg természetesen, amit már levasaltunk előtte), de utána levő betűket ne hagyjuk rajta, mert a hőtől leolvadhat az a része, amivel a párnához tud „ragadni”. Tehát alapjáraton egy betű sincs a párnán, és betűnként, egyesével haladunk.
5. lépés: mind a 4 betű rávasalása után hagyni kell kb 5-10 percig hűlni a huzatot. Miután kihűlt, utolsó lépésként le kell húznunk róluk egy átlátszó réteget.


Voilá! Ezzel készen is van a csodaszép csillogó feliratos díszpárna huzat! :)

Hogy tetszik Nektek? Megjött a kedvetek az elkészítéséhez? :)


->ASK.FM<-


Kitti

11 megjegyzés

 1. Wow, nagyon jól néz ki és profi a kivitelezés is :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen:)))) igyekeztem jól csinálni, és átfogó fotókat készíteni a folyamatról:)

   Törlés
 2. Uhhh ez nagyon jó lett!! Kell nekem is ilyen <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi Sophie<3 egyébként a szürke-ezüst még jobban néz ki! :) a 3. huzatot is tervezem már, pink csillogós lesz:D:)

   Törlés
  2. aw dög lesz! majd azért arról is rakj valahova vmi képet ;)

   Törlés
 3. ügyes :)

  www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

  VálaszTörlés
 4. Húúú *-* nagyon ötletes, de ez a glitteres dolog pláne elvarázsolt! Ráadásul meg is ihlettél mással kapcsolatban :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:) És tényleg nagyon jól mutat a szobában, ráadásul végtelen variációkkal kombinálható az elkészítése. Most egy kezdőbetűset tervezek csinálni, az végképp csajos. ohh örülök, hogy meg is tudtalak ihletni:-)

   Törlés
 5. Jaj, kicsit régi bejegyzés, de most találtam meg. :) megkérdezhetem, hogy a glitterlapot honnan szerezted ilyen olcsón? net vagy valami bolt? :) mert én neten szinte csak 1500-200 Ftokért találok :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ilyen drága máshol? :/ Én egyébként Vácon vettem egy hobbiboltban. Remélem, hogy találsz majd valahol olcsóbban :)

   Törlés

Blogger Template Created by pipdig